Släpp!

…ryter jag åt Sigge. Inte mannen i mitt liv utan min terrier. Oftast går han mig till mötes och släpper min sko. Den djupare innebörden går honom säkert förbi. Är nöjd med att göra som matte vill och kanske få lite uppmärksamhet. Vad är den/de djupare innebörden av att släppa? För mig handlar det ofta om frihet. Att köra gamla, oanvända saker till välgörenhet eller soptipp är sällan lustfyllt men så skönt. Befriande för mig. Saker som ligger oanvända blir som kvävd energi.

Vi har ofta en osund inställning till det materiella i våra liv. Som om vi inte vore något utan vår bil, märkeskläder osv. Vad har hänt med vår självkänsla?

De Buddhistiska lamorna försöker lära oss värdet i

`No attachment` vissa har lättare andra svårare att förstå att den sanna friheten infinner sig då!

Allt för många föräldrar har inte förstått att våra barn har vi bara till låns. Vi har en skyldighet att nära och fostra. Men också att släppa. Det är en form av respekt för barnet att ge frihet passande till ålder och mognad.

 

Förtroendefylld frihet gör att självkänslan, självförtroendet och självtilliten växer. För mig är därför att släppa taget bulten i samlivet med mina barn och min hund. Älskar att se honom sträcka på kropp och ben och njuta av sin frihet. So far so good…