Om mig

Christina Maria Leifsdotter

Född i Danderyd på midsommarafton -59. Har alltid avskytt kokt potatis, älskat Drömmar. Var tvångsklippt tills jag var 10 år och kunde sköta håret själv. Samma år klippte jag till en av mobbarna i klassen.

Efter det immigrerade min familj till Sydney. Blev insläpad med rektor i ena armen min lärare i den andra. Kunde inte spjärna emot. Kunde bara säga Ball, Bus, Thank you. Barnen var underbara. Åt pommes frites ur tidningspapper, hade skoluniform. Var lycklig. Hoppade mellan skuggande träd under följande 20 år.

Efter High School arbetade på lastfartyg. Mellan Melbourne och Göteborg. Passerade Kap Horn. Med fötterna mot fören och huvudet mot aktern. Ömsom stod rätt upp i sängen ömsom stod på huvudet. Tillbaka till Australien. Födde Liesl i hemmet. Gick på University. Studerade Political Science, Industrial Relations, Sociology och Psychology. Fick en 60 timmars arbetsvecka, jag var single och Liesl var 3. Dropped – out.

Arbetade som nanny åt den Nya Zeeländska familjen som senare år tog the Americas Cup till Nya Zeeland. Detta var i Fremantle. Var på fik och skulle beställa vid baren. Nån tog ett saftigt tag i min skinka när han strök förbi. Det var en Hells Angel. Nästa gång han passerade tog jag ett saftigt tag om hans pung. Han vek sig. Hans vänner vek sig. Inte av smärta.

Har aldrig varit gift. Sambo en gång. Har aldrig varit i en relation mer än 2,5 år. Tar mig inte förbi förälskelsefasen. Har kroniskt frihetsbehov. Annars snäll. När Kai kom var Liesl 18 och jag 40. Vi är alla fortfarande kära. Är nu i klimakteriet. Kai har andra hormoner. Ingen bra blandning.

Startade eget som Medium. Tarotkort och Seanser. Utbildad av Iris Hall. Blev utbränd efter sju år. Nu frisk. Startat eget igen. Vedic Art lärare utbildad av Susanna Odén. Har egen Ateljé. Mycket rymd. Är lycklig. Snart rik.